Image thumbnail

Kак се правят кокосовите купички?

Kак се правят кокосовите купички?

Представяме ви, стъпка по стъпка, как са създадени нашите кокосови купи. Кокосовите ни свещи са създадени по сходен начин, с изключение на това, че им добавяме соев восък.

  1. Кокосът се бере и транспортира до сортиращо хранилище, където се събират месото и млякото му – главно за козметични продукти.
  2. След като месото и млякото бъдат отстранени, черупките биват сортирани според размера, дебелината и цвета им.
  3. След това вътрешността на кокоса се остъргва, за да се премахне и останалото месо, а външната обвивка се почиства и изшлайфава.
  4. Купите се шлайфат отвън и отвътре, за да се създаде приятен гладък ефект, след което купичките се полират, използвайки органично кокосово масло от местно производство. То придава на купите отличителния им блясък.
  5. На финала нашите купи се гравират с уникални дизайни от местни занаятчии, предоставяйки допълнителна заетост в местните общности.

Откъде идват кокосовите купички?

Повечето кокосови купи, кокосови чаши и кокосови свещници, включително тези от GoBamboo.BG, се произвеждат на едно малко кътче известено като кокосовия регион на Виетнам, „Бен Че“ е мястото, където се отглеждат много от кокосовите орехи в света.

По-голямата част от кокосовите орехи, които се отглеждат в Бен Че, се използват заради техните масла, мляко и месо. Преди черупките просто са били изгаряни в края на всяка реколта, за да се освободи място за новите култури. Но появата на кокосовите купи промени това!

Сега, вместо да се унищожават кокосовите черупки, земеделските производители могат да се възползват от тях като им вдъхнат втори живот. След като са почистени и загладени, купите се изпращат в местни занаятчийски работилници, където се оформят и гравират с различни шарки или лога.

Това е почти всичко от началото до края на създаването на една кокосова купа! Удивителен и напълно естествен процес, нали?

Откъде да си купя кокосови купи?

Чудите се, дали различните марки правят купичките по различни начини? Как да разберете от коя марка или сайт да закупите?

Отговорът е, че повечето марки правят кокосовите купи по сходен начин, но разликата се намира в дебелината, качеството и чистотата на отглеждане на кокосовия орех.

Кокосовите черупки се предлагат в различни форми и размери. Някои имат тънка кора, докато други са дебели, здрави и издръжливи. Тайната за направата на дълготрайна и красива кокосова купа е намирането на ферма, която произвежда дебели и здрави кокосови орехи.

Преди да се сдобиете с комплект кокосови купи … прочетете някои отзиви и направете своето проучване! Купите, произведени в Индонезия или Китай, обикновено се правят от различен вид кокос, който не е издръжлив и подходящ за купи. Виетнамските кокосови орехи обаче са известни със своята издръжливост и здравина.

Но защо трябва да използвате кокосови купички изобщо? Какво ги прави по-добри от керамичните или металните купи?

Кокосовите купи се произвеждат от фермери в бедни условия и закупуването им подкрепя общности, които силно се нуждаят от помощ, за да се развият. Вашата покупка е наистина важна за тези фермери и за техния поминък.

Между кокосовите и керамичните купи няма победител! Керамичните купи също са страхотни! Не е нужно да избирате едните или другите. Можете да подкрепите фермерите във Виетнам и местната керамична работилница и да имате колекция от красиви купи за вашия дом!

Ако сте съгласни с написаното от нас или бихте искали да добавите нещо, коментирайте по-долу! Ще се радваме да чуем и вашето мнение!

А ако притежавате магазин или кафене и се интересувате от използването или продажбата на нашите купи, свържете се с нас  чрез специалната ни форма за контакт.

Post a Comment